Echografie

echografie in fysiotherapie

Bij acute klachten of juist een lang bestaande blessure kan echografie meer duidelijkheid bieden over de onderliggende oorzaak. Fysiotherapie Joost heeft de mogelijkheid om echografie in te zetten tijdens een consult.

Bij een acute blessure kunnen we bijvoorbeeld vaststellen of er schade in de spier of pees is ontstaan. Bij langdurig letsel kan echografie een waardevolle toevoeging zijn bij het achterhalen van de daadwerkelijke oorzaak. Je kunt namelijk letterlijk naar binnen kijken om de weefsels te beoordelen.

Voorbeelden van wat er op een echo te zien is:

  • Spier- en peesscheuringen
  • Bandletsel aan b.v. kniebanden of ringbandjes in de vinger
  • Ontstekingen van pezen en slijmbeurzen
  • Kalkafzetting in de spier of pees
  • Meniscusletsel
  • Gewrichtsslijtage

Echografie wordt ingezet als aanvulling op het fysiotherapeutisch onderzoek. Zo krijgen we een compleet beeld van de situatie en kan er een goed beleid bepaald worden voor een optimale revalidatie.

Heb jij acute pijnklachten of juist een langdurige blessure, maak dan eenvoudig online een afspraak bij Fysiotherapie Joost in Breda.

specialisaties

Fysiotherapie

Reguliere fysiotherapie voor bijvoorbeeld rugklachten, nekklachten, verstuikingen, revalidatie en meer.

sportfysiotherapie

Voor het behandelen, voorkomen en trainen van blessures.

lees meer

manuele therapie

Door middel van manuele therapie kunnen we de optimale functie van gewrichten herstellen en met gerichte training belastbaarheid opbouwen.

lees meer

medical taping

Medical Taping is een vorm van tapen, waarbij kinesiotape wordt toegepast, om lichamelijke problemen te verhelpen en te voorkomen.