Sportfysiotherapeut

Sportfysiotherapie breda

Alle sporters krijgen er vroeg of laat wel een keer mee te maken, een blessure. Sportfysiotherapie is er op gericht je te helpen herstellen van deze blessure zodat jij zo snel mogelijk weer je sport kunt hervatten. Dit kan bijvoorbeeld een spierscheuring of enkelverzwikking zijn die je tijdens het sporten hebt opgelopen maar ook klachten die in het dagelijkse leven zijn ontstaan en je belemmeren bij het uitoefenen van je sport.

sportfysiotherapie is training

Het belangrijkste onderdeel van sportfysiotherapie is training. Een gedoseerde langzaam opbouwende training zorgt ervoor dat je weer belastbaar wordt zodat je uiteindelijk je sport weer volledig kunt gaan hervatten. Het liefst sterker dan voordat je geblesseerd raakte.

Afhankelijk van de blessure maak ik om een goed herstel te bevorderen ook gebruik van massagetechnieken, mobilisatietechnieken en taping wanneer nodig.

afspraak bij de sportfysiotherapeut

Heb jij last van een blessure of langdurige klachten tijdens het sporten en denk jij dat je baat hebt bij sportfysiotherapie, maak dan eenvoudig online een afspraak bij Fysiotherapie Joost in Breda.

andere specialisaties

echografie

Met echografie kunnen we tijdens het onderzoek vaststellen of er schade in de spier of pees is ontstaan.

fysiotherapie

Reguliere fysiotherapie voor bijvoorbeeld rugklachten, nekklachten, verstuikingen, revalidatie en meer.

manuele therapie

Door middel van manuele therapie kunnen we de optimale functie van gewrichten herstellen en met gerichte training belastbaarheid opbouwen.

lees meer

medical taping

Medical Taping is een vorm van tapen, waarbij kinesiotape wordt toegepast, om lichamelijke problemen te verhelpen en te voorkomen.