Fysiotherapie Joost werkt contractvrij. Waarom is dit?

Het is een bewuste keuze om geen contracten af te sluiten met zorgverzekeraars. Wanneer je als fysiotherapeut een contract afsluit met een zorgverzekeraar zit je gebonden aan eisen zoals beleidsvorming, onnodige administratieve verplichtingen en praktijkinrichting. De administratieve last die dit met zich meebrengt leidt er toe dat er steeds minder tijd overblijft voor de behandeling van de patiënt. Daarbij bepaalt de zorgverzekeraar voor welk tarief een behandeling uitgevoerd moet worden. Deze tarieven liggen voor veel praktijken inmiddels onder de kostprijs van een behandeling.

Wat zijn de voordelen van contractvrije fysiotherapie voor jou?

Zonder eisen en restricties van zorgverzekeraars heb ik de vrijheid om de behandeling volledig af te stemmen op de behoefte van de patiënt. Er is geen onnodige administratieve last wat ervoor zorgt dat er veel meer tijd is voor de daadwerkelijke behandeling.

Wat betekent dit voor de vergoeding van de behandeling?

Wat dit betekent voor de vergoeding van jouw fysiotherapie behandeling is afhankelijk van je zorgverzekeraar. Er zijn nog een aantal verzekeraars die geen onderscheid maken tussen praktijken met of zonder contract. Deze vergoeden gewoon de volledige behandeling (soms tot een maximumtarief). Dit zijn ONVZ, OHRA en DSW.

Alle andere verzekeraars vergoeden tussen de 50-80% van de behandeling. Je kunt dit terugvinden in je polis bij niet-gecontracteerd fysiotherapie. 

Hoe werkt de declaratie bij de zorgverzekeraar?

De behandeling reken je direct af bij je fysiotherapeut. Je ontvangt vervolgens een factuur per mail en deze dien je vervolgens zelf in bij je zorgverzekeraar. 

Heb je vragen over niet gecontracteerde fysiotherapie? 

Mail dan naar info@fysiotherapiejoost.nl.